Ulica sv. Mateja 70/a, 10000 Zagreb

Odlazak u mirovinu socijalne pedagoginje Dubravke Novosel Guszak

Objavio: HKSP | 10. srpnja 2023.

U četvrtak, 29.06.2023., na Županijskom stručnom vijeću socijalnih pedagoga u osnovnim školama Grada Zagreba, obilježili smo odlazak u mirovinu naše drage i dugogodišnje kolegice Dubravke Novosel Guszak.

Dubravka je diplomirala 1986. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, smjer socijalne pedagogije, a tijekom svog profesionalnog puta završila je brojne edukacije kao što je Realitetna terapija i praktikumi iz teorije izbora, realitetne terapije i kvalitetnog vođenja „The William Glasser Institute-a“, edukacijske radionice iz art terapije, edukacije preventivnih programa u školama, medijacije, čitanje i pisanje za kritičko razmišljanje, Brain Gym, edukacije iz dramskih metoda, procesne drame, forum teatra i druge.

Svoj profesionalni put započela je 1985. godine, radeći kao odgajatelj u Domu za djecu i omladinu u Zagrebu, zatim kao učitelj u boravku s učenicima s posebnim potrebama u OŠ Grigora Viteza u Zagrebu, kao stručni suradnik socijalni pedagog u OŠ Frana Krste Frankopana u Zagrebu i od 1990. godine do mirovine radila je kao stručni suradnik socijalni pedagog u OŠ dr. Vinka Žganca u Zagrebu. Od 2014. godine bila je član stručnog povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djece/učenika u školama Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade i gradskim četvrtima Pešćenica – Žitnjak i Trnje i bila je voditelj Županijskog stručnog vijeća za socijalne pedagoge u osnovnim školama Grada Zagreba.

Dubravka je 2007. godine napredovala u zvanje mentora, 2013. godine u zvanje savjetnika, a 2018. godine je obnovila zvanje savjetnika.

Dubravka je svojim radom, angažmanom i entuzijazmom doprinijela prepoznavanju struke socijalnih pedagoga, izgradnji identiteta i ugleda socijalnih pedagoga u sustavu odgoja i obrazovanja i na tome joj veliko hvala.

Dubravka će u svakom pogledu nedostajati nama kolegama koji smo učili od nje, dobivali neke nove perspektive i motivaciju iz njezinog nepresušnog entuzijazma i energije koju je širila bez obzira na okolnosti u kojima se nalazimo ili godine staža. Sigurni smo da će jednako, ako ne i više, nedostajati svome kolektivu i prvenstveno učenicima, djeci s kojom je radila te im bila svesrdna pomoć i podrška u njihovom školovanju, rastu i razvoju. Generacije i generacije djece i roditelja je dotakla i bila dio njihovih života te je zasigurno kod mnogih od njih ostavila neizbrisiv trag. Rijetko kada možete sresti osobu koja je toliko predana svom poslu, kod koje bez zadrške možete reći da joj je to životni poziv.

Dragoj Dubravki želimo sretan odlazak u mirovinu, želimo da nastavi svoj entuzijazam i pozitivnu energiju širiti kroz životne aktivnosti kojima će se baviti u mirovini, jer smo sigurni da neće mirovati. Hvala ti Dubravka na svemu, sretno i vidimo se!