Ulica sv. Mateja 70/a, 10000 Zagreb

Socijalna skrb

Opis socijalnog sektora
socijalni sektor je pod ingerencijom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Radi se o velikom, izazovnom i dinamičnom sustavu u kojem je zaposlen velik broj socijalnih pedagoga koji rade  na preventivnim, tretmanskim i posttretmanskim aktivnostima.

Predstavnice sekcije:

Kontakt: HKSP.socskrb@gmail.com

Nevena Barišić  diplomirala je 2013. godine nakon čega se zapošljava  u školstvu gdje radi nekoliko godina. Svoje zanimanje vidi kao jedini logičan izbor za sebe. Privlače je  različite teme i područja kako u poslu tako i u životu. Podjednako uživa u radu s djecom, mladima i odraslima. U slobodno vrijeme voli boraviti u prirodi, družiti se i  putovati u različite krajeve.
Zaposlena je u socijalnom sektoru i veseli se što može doprinjeti  udruživanju socijalnih pedagoga.

Ana Lučić Runko, magistra socijalne pedagogije, diplomirala je 2013.god. Nakon rada u odgoju i obrazovanju (stručna suradnica u RPOO i OŠ) gdje je otkrila i terapiju igrom koju nosi sa sobom i profesionalno i osobno, put je vodi baš tamo gdje i misli da treba biti; u Centar za socijalnu skrb. Još uvijek se igra, ponekad idejama i riječima, dok na svoj pomalo nemiran način traži ravnotežu. Blago ovisna o edukacijama, prikriveni idealist. Raduje se biti dijelom neke nove socijalnopedagoške priče.

Dragana Grujović, prof.socijalni pedagog  diplomirala je 2001. godine. Nakon višegodišnjeg iskustva kao stručne suradnice u školi zapošljava se kao socijalna pedagoginja u Centru za socijalnu skrb Dubrovnik. Na završnoj godini studija za učiteljicu razredne nastave saznaje za socijalnu pedagogiju te upisuje fakultet, a po završetku studija socijalna pedagogija postaje njen jedini profesionalni izbor. Ima raznolike interese, završila je obiteljsku sistemsku terapiju, komunicira i na hrvatskom znakovnom jeziku, primjenjuje kreativne tehnike u radu s mladima. Vjeruje da svaki pojedinac može graditi ljepši svijet. Voli surađivati, raduje se i želi doprinijeti razmjeni stručnih znanja i vještina među kolegama i povezivanju socijalnih pedagoga.