Ulica sv. Mateja 70/a, 10000 Zagreb

In memoriam Davorka Lalić-Lukač, mag. paed.soc.

Objavio: HKSP | 22. kolovoza 2022.

8. srpnja 1954. – 20. kolovoza 2022.

Dana 20. kolovoza 2022. iznenada smo ostali bez Davorke Lalić Lukač, što je profesionalni gubitak svima nama, a osobni, ljudski gubitak svima koji smo s njom imali prilike surađivati.

Davorka je bila vedra, pozitivna i izrazito stručna. Cijeli svoj radni vijek brinula je o djeci i mladima u sukobu sa zakonom i zalagala se za njihova prava. Davorka je svoj radni put započela u Centru za socijalnu skrb te ga nastavila na Općinskom kaznenom sudu ostajući u sjećanju suradnicima, ali i brojnim studentima kojima je bila mentorica, kao dobri duh maloljetničkog prava.

Dulji niz godina radila je u izvansudskoj nagodbi te punih 12 godina kao tajnica Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež u kojoj je aktivno djelovala i kao umirovljenica.

Davorki je socijalna pedagogija bila životni poziv i poslanje. Uvijek je bila spremna pomoći čovjeku u nevolji i saslušati svačije probleme. Zdušno se borila za promicanje ženskih prava, dostojanstva žena i zaštitu od nasilja. Uživala je u društvenom životu i revno pratila kulturna događanja.   Puno smo izgubili preranim odlaskom uvijek energične, a istovremeno tople i pozitivne Davorke.

Voljela je putovati. Od odlaska u mirovinu posjetila je Ameriku i Tursku, a zaustavljena je u planiranju putovanja u Izrael. Bila je aktivna u vježbanju pilatesa, bicikliranju i šetnjama.

Davorka je bila i ponosna majka sina Darka, sretna baka unuke Nore, te je bila blisko povezana s nećakinjama Elenom i Majom kojima i ovim putem izražavamo iskrenu sućut.

Davorki želimo vječni mir, u nadi da ćemo se jednom sresti ‘s one strane’, a svima koji ju vole želimo da pronađu utjehu. 

Komemoracija će biti održana u srijedu, 24.8. u 13 sati na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, soba 117.

Ispraćaj će biti u petak 26.8.2022. u 12.40 sati na Krematoriju.

Draga Davorka, hvala ti na svemu.

                                                                                              Socijalni pedagozi