Ulica sv. Mateja 70/a, 10000 Zagreb

Svečano predstavljanje HKSP-a

Objavio: HKSP | 23. listopada 2021.

Hrvatska komora socijalnih pedagoga (HKSP) predstavila je svoj rad i priču o samom osnutku Komore u prostoru studija Katran u ponedjeljak 18.10.2021. Okupljene je pozdravila predsjednica Komore Alma Rovis Brandić nakon čega su uslijedila kratka predavanja uvaženih gostiju.  HKSP osnovana je prije godinu dana i u protekloj je godini uspješno ispunila sve preduvjete za rad.

Prof. dr. sc. Antonija Žižak, predsjednica Skupštine HKSP govorila je o razvoju socijalnopedagoške struke od samih početaka,  nakon čega je izv. prof. dr. sc. Ante Bilić Prcić, dekan Edukacijsko-rehabilitacijsko fakultet,a istaknuo u čemu je posebna nezamjenjiva vrijednost socijalne pedagogije u današnjem trenutku te važnost HKSP u osnaživanju i prepoznavanju struke.

Dubravka Marušić, prva predsjednica Hrvatske udruge socijalnih pedagoga (HUSP) osvrnula se na prve korake koji su bili potrebni za reguliranjem socijalnopedagoške profesije a Tina Peraica, bivša predsjednica HUSP-a na donošenje  Zakon o socijalnopedagoškoj djelatnosti koji je i temelj samog osnivanja HKSP, o čemu je ukratko na kraju govorila predsjednica Alma Rovis Brandic.

Svi članovi Komore mogli su pratiti prijenos događaja uživo ili mogu pogledati govore na Facebook stranici HKSP.

Sanja Risek, članica Upravnog odbora HKSP-a